Om oss

Sverige har en makalös natur och det fina är att den är för oss alla. Oavsett ålder och oavsett ursprung eller storlek på plånboken så finns vår svenska natur där och välkomnar oss med öppna armar. Det är en ren ynnest och en djupt rotad sak i hela vår folksjäl. Så vill vi att det ska förbli.

Syftet med den här sidan är att ge goda råd, tips och fakta kring naturen och allt som hör till denna. Vi vill öppna ögonen för fler och få framförallt yngre människor att upptäcka vad vår skog och natur kan erbjuda. Att släppa skärmen för en stund och bara vara ute i skogen är något som vi alla behöver.

Vi lever i en värld där stress skapat en ny folksjukdom. Det måste förhindras och motverkas. I många fall ligger det lugna livet bara några kilometer bort. En promenad i skogen ger ny energi och tar bort all stress från jobbet och all övrig press som livet innehåller. I Japan är exempelvis Skogsbad vanligt förekommande. Staten avsätter mark och skog där invånare får vistas i syfte att reducera stressen från vardagsliv och arbete. Det är verkligen en lösning att ta till sig. Med vår svenska allemansrätt finns den möjligheten när som helst och var som helst.

Det är inte bara naturen vi brinner för. Vi älskar allt som gör livet värt att leva och vi kommer därför även att skriva om andra saker på den här sidan. Målet är att informera, tipsa om och ge dig lite mer kött på benen om olika saker och företeelser. Välkommen till vår sida!