Hur hittar jag en bra frisör på Kungsholmen?

Är man i behov av att förändra sig själv rent utseendemässigt så brukar man ofta kunna ta en genväg genom att börja med sitt hår. Att gå till en frisör är nämligen det absolut lättaste sättet att genomföra en förändring – detta då håret är bland det första som en annan person fokuserar på vid ett möte. Det här gäller oavsett om man är man eller kvinna och vart man än bor. Att gå till en frisör är alltså den lätta – och relativt billiga – vägen till en snabb förändring men här gäller det ändå att man tänker igenom sitt beslut innan.

Att spontant som 73-åring vandra in hos en frisör på Kungsholmen och kräva en tuppkam av det det lilla hår man har kvar är kanske därför inte att rekommendera. Däremot om man som 73-åring går in till samma frisör på Kungsholmen efter att noggrannt tänkt igenom sitt beslut – ja, då är det ju bara att köra. Planering innan är alltså lite av A och O innan man besöker en frisör och detta oavsett om denna salong är belägen på Kungsholmen eller någon annanstans i Sverige.

Vi nämner här just Kungsholmen i Stockholm som exempel då denna del faktiskt är känd för att ha många frisersalonger och därmed också ett stort antal frisör per capita. Bor man på Kungsholmen så kan man alltså hitta en frisör som till ett bra pris och dessutom på en väldigt kort tid då det, som sagt, alltså finns ett väldigt stort urval att välja bland.

Du är inte bunden till din frisör – besök Kungsholmen

Är det upptaget hos en frisör – ja, då går man bara till nästa och kollar om denna kan hjälpa till med att klippa dig. Så fungerar det på Kungsholmen och därmed är man kanske som boende där också mer bortskämda än vad man är i en mindre stad någon annanstans i Sverige. I en mindre stad kanske man är bunden till samma frisör hela tiden och därför inte heller kan genomgå samma förändring genom en ny frisyr då det ofta faktiskt kan handla om skuldkänslor.

Hur kommer då det sig? Jo, det är faktiskt ett ganska vedertaget faktum att man i mindre orter utvecklar en slags relation med sin frisör och inte vågar säga hur man vill ha sitt hår – man vill liksom inte såra denne genom att kräva något nytt och modernt. Det här händer ju också på Kungsholmen men där kan man åtminstone byta frisör på ett helt annat sätt än vad man alltså kan i en mindre stad. Att vara bunden till en och samma frisör hela livet – ja, det gör ju också att man kanske fastnar i det där gamla hamsterhjulet och aldrig genomför den där förändringen som alltså börjar med håret. Som turist i Stockholm så kan alltså ett besök på Kungsholmen och hos en valfri frisör alltså vara ett bra alternativ om du vill ha stånd denna förändring.

25 Feb 2023