HLR-utbildning i Stockholm – när varje sekund räknas

Vill du kunna rädda liv genom att veta precis vad du ska göra om någon får ett hjärtstopp? Gå då en HLR-utbildning i Stockholm och bli en vardagshjälte.

Varje dag är det någon människa som drabbas av akut hjärtstopp. Det innebär att hjärtats normala rytm avbryts och övergår oftast till vad som kallas för kammarflimmer. Det gör att hjärtat slutar pumpa runt blodet i kroppen, vilket är katastrofalt. Människans kropp behöver konstant nytt, syresatt blod. När det inte längre fungerar tar det bara några minuter för en person att dö.

Därför är det viktigt att man känner till vad man ska göra när någon i ens närhet drabbas av hjärtstopp. Du måste kunna agera snabbt och veta exakt vad som behöver göras. Detta är däremot inte kunskap som någon föds med, eller som du naturligt kommer i kontakt med med jämna mellanrum. Istället behöver du söka upp den kunskapen och gå en HLR-utbildning.

Vad lär man sig av en HLR-utbildning?

Med en HLR-utbildning i Stockholm lär du dig allt du behöver kunna för att rädda liv. Du kommer att kunna reagera snabbt och göra det möjligt för någon att överleva ett hjärtstopp. Varje sekund som någon tvekar ökar risken för dödsfall.

I en HLR-utbildning lär du dig att kontrollera om personen är vid medvetande, om den andas och har en puls. Skulle den inte ha det är det dags för hjärt- och lungräddning. Under utbildningen lär du dig hur man utför hjärtmassage och konstgjord andning för att rädda liv.

30 Sep 2022